camper leven. How-to: kamperen zonder voorzieningen header

How-to: kamperen zonder voorzieningen

Wij beantwoorden elke week een vraag van jullie die gesteld kan worden via onze social media of onze contact pagina op deze website. Deze week: hoe kun je kamperen zonder voorzieningen? Wij kunnen met Fred zo’n 4 aaneengesloten dagen zonder voorzieningen kamperen. In dit artikel beschrijven we en laten we zien hoe wij dat doen. 

How-to: kamperen zonder voorzieningen

Video: kamperen zonder voorzieningen

Drinkwater

Drinkwater is het belangrijkste dat je nodig hebt tijdens het kamperen. Niet op alle camper plaatsen en zeker niet als je in het wild kampeert, zal er een kraan met schoon drinkwater aanwezig zijn. De eerste tip is dan ook: let goed op onderweg! Want wanneer je langs een kraantje rijdt kun je meteen het water bijvullen. 

Kun je al dit water dan vertrouwen en dus drinken? Waarschijnlijk niet. Daarom hebben wij in onze camper bus een waterfilter ingebouwd. Op die manier beschikken wij altijd over drinkwater. 

Wij hebben in de keuken van onze camper bus een jerrycan waar 10 liter water in gaat. Daarnaast beschikken wij over een extra jerrycan van 10 liter, zodat we altijd een extra voorraad mee hebben. Past er in jouw camper bus een grotere jerrycan? Dan raden wij dat zeker aan!

Onze waterfilter is van Aqualogic, een bedrijf dat valt onder Innologic. Zij geven noodhulp in ontwikkelingsgebieden door drinkwatervoorzieningen te creëren. Door hen te steunen, draag je daar dus een steentje aan bij.

Onze waterfilter kopen?

Porta Potti: wc onderweg

De Porta Potti kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het kamperen zonder voorzieningen. Met dit mobiele toilet kun je een paar dagen vooruit. Natuurlijk zit het reservoir ook eens vol en dan ga je op zoek naar de daarvoor bestemde servicepunten. 

Via de app van campercontact kun je makkelijk filteren op servicepunten, zodat er altijd een in de buurt is!

Kamperen zonder stroom

Kamperen zonder stroom te verbruiken is natuurlijk een optie. Mocht je wel stroom willen gebruiken, bijvoorbeeld om je telefoon of laptop op te laden, de verlichting in je camper bus te gebruiken of je koelkast aan te laten staan, dan is een zonnepaneel echt een uitkomst.

Wij hebben een zonnepaneel die 240W opbrengst genereert. Door het zonnepaneel aan te sluiten op een huishoudaccu, bied je jezelf de mogelijkheid om een paar dagen vooruit te kunnen. 

Je kunt de huishoudaccu ook op laten laden tijdens het rijden met de camper.

Vuil water

Het vuile water wordt bij ons separaat opgevangen in een jerrycan van 10 liter. Deze zit relatief snel vol. Het zogenaamde ‘grijze water’ niet overal mag legen. Hiervoor moet je ook gebruik maken van de daarvoor bestemde plekken. 

Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om een extra jerrycan mee te nemen, mits je daar plek voor hebt. Als de luchtdichte jerrycan groot genoeg is, zou je daar eventueel ook de inhoud van de porta potti in kunnen legen. Zo kun je nog langer kamperen zonder voorzieningen. 

Meer vragen?

Heb je nog meer vragen over het kamperen zonder voorzieningen? Of is er iets anders dat je graag van ons wil weten? Schroom niet om ons een berichtje te sturen via social media of via onze contactpagina.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 thoughts on “How-to: kamperen zonder voorzieningen”

    1. Hi Manouk! Goede vraag 🙂 Wij hebben een draagbare douche mee die we aan de buitenkant van de camper kunnen bevestigen. Wanneer we dit aan de achterkant doen, met de achterdeuren open, kunnen we ons douchegordijn bevestigen en heb je ook privacy! De pomp werkt op 12V en deze kan je in een emmer water stoppen (10L). Je kunt hier dan zo’n 5 minuten mee douchen. Meestal gebruiken wij gewoon koud water, of we laten het even opwarmen in de zon. Maar, je kunt natuurlijk ook een behoorlijke hoeveelheid gekookt water er bij doen en dan mengen maar ;-).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top