The Kingdom Ecolodge: Olifanten spotten en meer

Wil je heel graag olifanten spotten in het wild? En wil je daarbij niet omringd worden door 10 andere jeeps? Vind je het net als wij belangrijk dat het welzijn van de dieren écht op nummer 1 staat? Dan is een verblijf bij The Kingdom Ecolodge echt wat voor jou. The Kingdom Ecolodge ligt in een prachtige omgeving, waar je je echt even één met de natuur voelt. Geniet van een heerlijk verblijf, incl. buitendouche, eigen terras met uitzicht op het meer en heerlijk eten. Ben je enthousiast geworden? Lees dan vooral verder. Wij geven 10 redenen waarom je de Kingdom Ecolodge gezien moet hebben.

The Kingdom Ecolodge

1. Je bent echt in de Middle of Nowhere

Vanaf de afgesproken plek, die je doorgestuurd krijgt via Whatsapp of mail door eigenaar Dim, wordt je opgehaald door een safari jeep. Met deze auto ben je vervolgens al een uur onderweg door prachtig gebied voor je bij de The Kingdom Ecolodge aankomt. Rondom de Ecolodge bevindt zich enkel en alleen natuur gebied. Absolute rust en stilte dus. Of althans, totdat de olifanten in de omgeving van de lodge beginnen te brullen…

2. Je gaat met een enorme safari jeep op pad

Je ervaart direct dat avontuurlijke gevoel door de rit in deze safari jeep. De open auto, verrekijker om je nek, niets houdt je meer tegen om de mooiste dieren te spotten. 

3. Je ziet dezelfde dag nog een olifant

Of het nu tijdens de safari is, waar je ook prachtige waterbuffels en vele soorten vogels tegenkomt, of bij de The Kingdom Ecolodge zelf. Olifanten lopen er genoeg rond. De lodge grenst aan het gebied van het Yala National Park, dus de kans dat je hier een olifant tegenkomt is (bijna) 100%. Tijdens onze safari gingen we ook op zoek naar krokodillen en slangen. In tegenstelling tot vele andere reizigers hebben wij maar een paar olifanten (in de verte) gezien, vandaar de ietwat onduidelijke foto.

4. Je hebt een prachtig uitzicht op het meer

Vanaf je bed in The Kingdom Ecolodge heb je een schitterend uitzicht over dit prachtige meer en kun je direct talloze dieren spotten. Er bevinden zich zo’n 45 soorten vogels. Maar ook de waterbuffels en olifanten komen hier zo nu en dan om te drinken. 

5. Je beschikt over je eigen yoga shala

Bij de accommodatie bevindt zich een enorm balkon met prachtig uitzicht over het natuurgebied. Absoluut groot genoeg om te yoga-en. En waar kan dat nu beter midden in de natuur met zo’n uitzicht? Tussen de activiteiten door heb je voldoende tijd voor jezelf om je hier in alle rust terug te trekken en je over te geven aan al het moois.

6. Je bent dag- en nacht één met de natuur

Je accommodatie is in de open lucht. Natuurlijk is er een goed mosquito net om het bed heen, maar verder is alles open. Veel lekkerder dan dat kun je niet slapen. Bijkomend voordeel, als er ‘s nachts olifanten komen om in het meer te drinken, hoef jij je bed niet eens uit om ze te zien.

7. Je doucht onder de sterrenhemel

Zoals gezegd, alles is open en in de buitenlucht, zo ook de badkamer. Natuurlijk met voldoende privacy. Wat is er nu heerlijker dan douchen onder de sterrenhemel?

8. Je bekijkt de zonsopgang vanaf een kano op het meer

En dit wil je absoluut niet missen. Wat een prachtig gezicht. Maar los van hoe het er uit ziet, zullen de geluiden je bij blijven. Het geluid van absolute stilte, de natuur die ontwaakt. En met een beetje mazzel spot je nog een krokodil ook! We kwamen weliswaar voor de olifanten naar The Kingdom Ecolodge, maar de zonsopgang vanaf het water en de zoektocht naar krokodillen was misschien wel net zo gaaf.

9. Je eet de lekkerste verse gerechten

’s avonds wordt je getrakteerd op een bbq, met verse vis uit het meer dat die middag voor je wordt gevangen. ’s Ochtends krijg je het meest uitgebreide ontbijt: verse omelet, verse pancakes en niet te vergeten vers fruit uit eigen tuin.

10. Je leert meer over de groente, fruit en kruiden uit Sri Lanka

Eigenaar Dim neemt je graag mee over het landgoed en vertelt daarbij alles wat je wil weten over het voedsel wat er groeit. En het leuke is, je mag nog proeven ook! Het verse passion fruit sapje na de rondleiding was onze favoriet.

Een overnachting bij The Kingdom Ecolodge boeken?

Wil je deze experience toevoegen aan je reis naar Sri Lanka?

Doordat wij samenwerken met Local Hero Travel, is het mogelijk deze experience -en andere experiences op onze website- bij Local Hero Travel te boeken. Bekijk onze 21 dagen Sri Lanka route voor meer inspiratie. Onze route staat ook op de website van Local Hero Travel.

Is The Kingdom Ecolodge jouw ultieme bestemming?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in The Kingdom Ecolodge? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram via @Reisstel.nl.

Pin dit artikel voor later

The Kingdom Ecolodge

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top