6 redenen om kustplaats Galle in Sri Lanka te bezoeken

Galle in Sri Lanka, een vreemde eend in de bijt, maar wel een hele fijne! In dit schattige kustplaatsje zijn de Europese invloeden nog duidelijk zichtbaar. Het voelt er eerder Mediterraans dan Aziatisch aan. Dit heeft alles te maken met de Portugezen die deze havenstad in de 16e eeuw hebben ontdekt. Je voelt je hier direct thuis, mede door de Nederlandse overblijfselen uit de 17e en 18e eeuw.

Zo bevindt zich hier o.a. een prachtige Nederlands Hervormde kerk en kom je de Nederlandse taal meer dan eens tegen. In dit voormalige fort kun je leren over de geschiedenis en is er voor iedereen genoeg te zien en te doen. Niet voor niets is Galle  in Sri Lanka toegevoegd aan de World Heritage List van UNESCO. Wij geven je 6 redenen waarom ook jij een bezoek aan Galle zou moeten brengen.

Reisstel.nl | 6 redenen om kustplaats Galle in Sri Lanka te bezoeken

Inhoudsopgave - Galle in Sri Lanka

1. Geniet de hele dag van lekker eten

En wat is er nu fijner dan lekker eten? Niets toch! Zeker als je al een tijd in Sri Lanka bent en behoefte hebt aan wat anders dan Rice & Curry ben je hier aan het goede adres. Er is hier voor ieder wat wils te vinden. Van Italiaanse ijsjes en pizza tot homemade gingerbeer. En laten wij daar nou net een goede tip voor hebben.

2. Haal je culturele hart op door een stadswandeling te maken

Zo kom je meer te weten over de geschiedenis van Galle, waar de Nederlanders ook een deel van uit hebben gemaakt. Wat ons betreft begint de wandeling rondom de voormalige vestingmuren van het oude fort. Je start bij de vuurtoren (doet het goed op de foto’s!) en loopt via de clocktower het centrum in. Op die manier passeer je vanzelf de prachtige oude Nederlandse Hervormde kerk (die nog steeds te bezoeken is). Loop je even verder kom je het National Museum of Galle tegen: het oudste Nederlandse gebouw in Galle.

3. Geniet van zowel een prachtige zonsopgang als -ondergang met zeezicht

Door het weidse uitzicht vanaf de oude vestingmuur heb je altijd de zee op de achtergrond. Meer hoeven we hier niet over te zeggen toch?!

4. Shop prachtige cadeaus of spullen voor je interieur

Van handgemaakte kleding tot houtsnijwerken. Mocht je tegen iets aanlopen dat niet in je koffer of backpack past, geen probleem. De meeste winkels kunnen hun prachtige spullen gewoon naar Nederland opsturen. Schroom dus niet om een visitekaartje te vragen. Wij hebben een paar tips voor je die je zeker niet mag missen.

5. Speel mee met een potje cricket of volleybal

Overal verspreid over het plaatsje zijn sportveldjes te vinden. Cricket is de nummer 1 sport van Sri Lanka en dus is de kans dat er een groep locals bezig zijn, erg groot. Daarnaast bevindt zich net buiten het fort het ‘Galle International Cricket Stadium’. Maar ook Volleybal is erg populair. Achter het Nationale Maritieme museum bevindt zich een haven, waar volleybal velden te vinden zijn.

6. Slaap op prachtige locaties

Midden in het centrum bevindt zich bijvoorbeeld The Secret Garden. Prachtige, schone kamers met luxe badkamers en een balkon. Daarnaast bevindt zich er een prachtige binnentuin waar je even kunt afkoelen onder het genot van een heerlijke maaltijd. All day breakfast, do we need to say more?

Wat zijn de leukste accomodaties in Galle?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag!

Onze top 3 accommodatie aanbevelingen

Wat zijn de lekkerste restaurants in Galle?

Voor lekker eten hoef je in Sri Lanka nooit ver te zoeken. Eerlijk is eerlijk, onze favoriete restaurants zijn niet altijd de beste, maar bieden wel een unieke beleving.

Onze top 3 restaurant aanbevelingen

Reisstel.nl | 6 redenen om kustplaats Galle in Sri Lanka te bezoeken
Reisstel.nl | 6 redenen om kustplaats Galle in Sri Lanka te bezoeken
Reisstel.nl | 6 redenen om kustplaats Galle in Sri Lanka te bezoeken

Is Galle in Sri Lanka jouw ultieme bestemming?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Galle? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

6x doen: Galle in Sri Lanka

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll naar boven