72 watervallen in Lauterbrunnen | de 5 mooiste fotospots | header

Lauterbrunnen in Zwitserland | ontdek de 5 mooiste fotospots

Zeg je Lauterbrunnen in Zwitserland, dan zeg je watervallen. Wist je dat Lauterbrunnen ‘alleen maar water’ betekent? En dat is dus niet voor niets. Het iconische Lauterbrunnen in Zwitserland kent wel 72 watervallen waarvan de Staubbachwaterval en de Trümmelbach waterval de bekendste zijn. Het plaatsje leent zich perfect voor een paar prachtige foto’s. Overal waar je kijkt zijn watervallen in Lauterbrunnen, de een nog groter dan de ander. In dit artikel delen wij met jou onze 5 mooiste fotospots.

Lauterbrunnen in Zwitserland | 5 mooiste fotospots

Wat maakt Lauterbrunnen in Zwitserland zo fotogeniek?

Zoals gezegd staat de omgeving van Lauterbrunnen in Zwitserland bekend om de vele watervallen. Om precies te zijn, om de 72 watervallen in Lauterbrunnen. Ze zijn dan ook niet te missen tijdens een wandeling in de vallei. Daarnaast wordt Lauterbrunnen geflankeerd door de bergen ‘Eiger, Mönch en Jungfrau’. Een prachtig gezicht en je voelt je enorm nietig tussen al dit natuurschoon.

Fotospot 1: aan de voet van de Staubbachwaterval

De Staubbachwaterval is de bekendste onder de watervallen in Lauterbrunnen. Niet zo gek, want deze waterval bevindt zich midden in het dorp en daardoor kun je vanaf bijna elk terrasje of hoek van de straat het water vanaf 297 meter hoogte naar beneden zien vallen. Met afstand de meest vastgelegde waterval van Lauterbrunnen in Zwitserland.

Hoe kom je er?

Parkeer midden in het dorp op de grote parkeerplaats en loop vanaf daar in zo’n 5 minuten naar de voet van de Staubbachwaterval. Het is niet te missen. Op deze plek bevindt zich een informatie bord en vanaf hier kun je een kleine wandeling maken tot achter de Staubbachwaterval.

Lees hieronder meer over de fotospot achter de Staubbachwaterval

Waar maak je de foto?

Op deze plek bevindt zich een houten bank met daarop ‘lauterbrunnen tourismus’. Vanaf de bank of achter de bank kun je een prachtige foto maken met de Staubbachwaterval in z’n geheel op de achtergrond. Leuk detail, de Zwitserse vlag is vanaf hier ook door het water heen te zien!

Deel jouw mooiste foto met ons! Gebruik #reisstel op Instagram en wie weet delen wij deze foto

Fotospot 2: achter de Staubbachwaterval

Zoals gezegd kun je ook een kleine wandeling maken over een rots pad om zo achter de Staubbachwaterval te komen. Een absolute aanrader wat ons betreft. Het is ontzettend indrukwekkend om het water van zo dichtbij met zo’n geweld naar beneden te zien kletteren. Alleen dit is wat ons betreft al voldoende reden om een bezoek te brengen aan Lauterbrunnen in Zwitserland.

Let op: Het is alleen in de zomermaanden (juni tot oktober) het mogelijk om via de rotsen achter de waterval te komen.

Hoe kom je er?

Vanaf de voet van de Staubbachwaterval spreekt het voor zich. Met bordjes staat aangegeven hoe je achter de waterval komt. Het pad begint door eerst een stuk omhoog te lopen en vervolgens loop je via een tunnel richting de Staubbachwaterval. Het laatste stuk gaat over rotsen en kan hier en daar glad zijn door het water dat het pad op valt. Let daar dus op.

Let op: Je kunt dit pad ook wandelen met kinderen, maar dit pad is niet begaanbaar voor kinderwagens.

Waar maak je de foto?

Helemaal aan het einde van het pad, tot je niet meer verder kunt, is want ons betreft een hele mooie plek om een foto te nemen. Let wel op dat het lastig kan zijn om het water goed te fotograferen. Bij ons is dit beter geslaagd bij een foto die we hebben genomen tijdens de wandeling. Deze foto geeft wellicht zelfs een avontuurlijker effect.

Fotospot 3: bij het kerkje van Lauterbrunnen

Het kerkje in Lauterbrunnen is misschien wel net zo bekend als de Staubbachwaterval zelf. Deze zie je op veel foto’s voorbij komen. En dat is niet zo gek, want het kleine kerkje is enorm fotogeniek, zeker omdat je vanaf de juiste positie de waterval prachtig op de achtergrond ziet shinen.

Hoe kom je er?

Ook bij deze fotospot kun je de auto het best parkeren op de grote parkeerplaats van Lauterbrunnen. Wil je alle spots af gaan, dan is deze parkeerplaats dus het perfecte start- en eindpunt. Vanaf de parkeerplaats zie je de kerk al direct, want de kerk is er naast gelegen. Je kunt er voor kiezen om direct voor de kerk (op het grasveldje, bij de rode bankjes) een foto te maken, maar onze tip voor de perfecte fotospot is nog een stukje verderop.

Loop vanaf de parkeerplaats de straat ‘Auf der Fuhren’ in (dit is de hoofdstraat van het dorpje). Loop niet in de richting van de Staubbach waterval, maar de andere kant op. Sla de zijstraat ‘Fuhren’ in (rechtsaf, ter hoogte van Hotelschützen). Vanaf hier loop je vanzelf tegen een bankje aan. Dit is wat ons betreft een mooie fotospot met het kerkje van Lauterbrunnen in Zwitserland.

Waar maak je de foto?

Je kunt hier meerder foto’s maken. wij hebben er voor gekozen om op het bankje te zitten en dan richting het kerkje en de waterval te kijken, maar je kunt natuurlijk op een foto maken als je op het pad loopt, weer terug richting het kerkje.

Deel jouw mooiste foto met ons! Gebruik #reisstel op Instagram en wie weet delen wij deze foto

Fotospot 4: de hoofdstraat van Lauterbrunnen

De hoofdstraat van Lauterbrunnen doet direct denken aan een sfeervol wintersport plaatsje. Ook in de zomer is dit een gezellige straat, vol met typisch Zwitserse huisjes en leuke plekjes om even op een terras te zitten. Deze straat leent zich ook perfect voor een mooie foto. Wederom met de Staubbachwaterval op de achtergrond. Het lijkt bijna alsof Lauterbrunnen in Zwitserland is gemaakt voor foto’s!

Hoe kom je er?

Vanaf de eerder genoemde parkeerplaats loop je eigenlijk vrijwel direct richting de straat ‘Auf der Fuhren’. Loop een stuk door tot je bij ‘Valley Hostel’ aan komt. Daarachter zie je direct een kleine parkeerplaats. Dit is je uitgangspunt voor de foto.

Waar maak je de foto?

Draai je zodra je op de parkeerplaats bent weer om, zodat je met je gezicht richting de Staubbachwaterval staat. Probeer vanaf hier wat posities uit. Lukt het jou om de mooie huisjes, de Staubbachwaterval en de Zwitserse vlag mooi op de foto te krijgen?

Deel jouw mooiste foto met ons! Gebruik #reisstel op Instagram en wie weet delen wij deze foto

Fotospot 5: één van de andere 72 watervallen

Wij zijn tijdens ons bezoek aan Lauterbrunnen ook naar de beroemde Trümmelbach waterval gereden (5 minuten met de auto), maar vonden het niet de moeite waard entree te betalen en zijn daarom weer terug gereden naar Lauterbrunnen om daar op zoek te gaan naar een aantal andere mooie, gratis plekken.

Tip: wil jij wel graag deze enorme waterval van dichtbij bekijken en op de foto zetten? Tegen betaling van 11 Frank per persoon (4 Frank voor kinderen) kun je hier naar binnen toe.

Hoe kom je er?

Wij hebben onze camper geparkeerd aan de rand van het dorp, op deze parkeerplaats, achter Camping Rütti Stechelberg. Vanaf hier kun je diverse wandelingen maken, op zoek naar een aantal prachtige watervallen. Er zijn informatieborden bij de parkeerplaats te vinden. De ‘Mättenbachfalle’ en de ‘Staldenbachfall’ zijn hier in de buurt te vinden.  Wij zijn die dag naar de ‘Staldenbachfall’ gelopen. Dit was +/- 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. De nummer #67 van alle watervallen in Lauterbrunnen in Zwitserland. 

Waar maak je de foto?

Tijdens de wandeling kom je een aantal leuke bruggetjes tegen vanaf waar je een mooie foto kunt maken, met natuurlijk uitzicht op een waterval. Hoe dichterbij je de ‘Staldenbachfall’ komt, vind je vanzelf wat inhammetjes op de route zodat je de waterval mooi op de foto kunt krijgen.

Welke waterval heb jij gespot? Deel jouw mooiste foto met ons! Gebruik #reisstel op Instagram en wie weet delen wij deze foto

Bonustip voor nog meer fotospots

Ben je enthousiast geworden van dit fotogenieke plaatsje en de prachtige watervallen van Lauterbrunnen? Er zijn nog veel meer mooie fotospots te vinden in Lauterbrunnen. Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan, maar het Toerismebureau van Lauterbrunnen in Zwitserland heeft hier ook een leuke wandelroute voor uitgezet.

Hoe kom je er?

Bij de voet van de Staubbachwaterval hangt een bordje met een QR code om de ‘foto hotspot trail’ van Lauterbrunnen in Zwitserland te lopen. Leuk om te doen, want deze plekjes leveren je gegarandeerd een mooi plaatje op.

Waar maak je de foto?

Deze foto hotspot trail leidt je naar verschillende fotospots, waarvan wij er al twee met je hebben gedeeld. 

Wat zijn de leukste accomodaties in de omgeving van Lauterbrunnen in Zwitserland?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties in de omgeving van Lauterbrunnen in Zwitserland. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag!

Onze top 3 accommodatie aanbevelingen

Ben je met de tent op pad? Graag geven we je een aantal tips. Er zijn een aantal campings in Lauterbrunnen waarbij je prachtig uitzicht hebt over de StaubbachWaterval. Camping Breithorn, Camping & Hostel Schutzenbach en Camping Rütti, waar je ook safaritenten kunt boeken.

Wat zijn de lekkerste restaurants van Lauterbrunnen in Zwitserland?

Naast adembenemende uitzichten kun je ook voor heerlijke eten naar de regio Lauterbrunnen in Zwitserland. Ondanks dat we niet overal zelf zijn geweest, zijn we wel overal op zoek gegaan naar de leukste en lekkerste restaurants en eetplekjes. Enjoy!

Onze top 3 restaurant aanbevelingen

Zijn de 72 watervallen van Lauterbrunnen jouw ultieme bestemming?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je bezoek aan Lauterbrunnen in Zwitserland? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

Reisstel.nl | Lauterbrunnen in Zwitserland | ontdek de 5 mooiste fotospots

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 thoughts on “Lauterbrunnen in Zwitserland | ontdek de 5 mooiste fotospots”

  1. Thanks voor alle informatie, we hebben er veel aan (gehad)! ☺️ Wij zitten momenteel in Lauterbrunnen en als jullie ooit nog eens teruggaan; die entree betalen voor de Trümmelbach watervallen is écht de moeite waard. Ik had er eigenlijk geen zin in maar mijn vriend wilde graag, en het was echt een grote verrassing. Is niet zomaar een waterval zoals de rest namelijk, maar helemaal in de berg gesleten dus je loopt echt in de bergen. Niet uit te leggen, maar wel echt heel vet!

    1. Hi Claudia! Bedankt voor je leuke berichtje. Het bericht is ons eerder helemaal ontglipt, maar wat leuk om te horen zeg! Wie weet gaan we nog eens terug, en dan dus toch maar een bezoekje brengen zo te horen. Al plannen voor komende vakantie? Groetjes! Lisa & Erik

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top