6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden

In dit artikel delen wij onze leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Kandy. De culturele hoofdstad van Sri Lanka. Toch is het een stad die door velen niet hoog aangeschreven wordt. Enerzijds begrijpelijk. Het is een grote stad, waar het erg druk is. Ook wordt je nu niet direct omgeven door de mooiste bergen zoals in bijvoorbeeld Ella. Maar, wie beter kijkt ziet dat er genoeg leuke dingen zijn om te doen in Kandy. Wij delen onze favoriete bezienswaardigheden in en rondom Kandy die een bezoek absoluut de moeite waard maken. 

6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden

1. Geniet van prachtige tempels en boeddha’s

We schreven het al in de introductie, Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Misschien wel de belangrijkste reden hiervoor is dat het de thuisbasis is van de temple of the tooth. Oftewel de Tempel van de Tand. In deze tempel ligt een van de weinige overgebleven tanden van Boeddha en is daardoor een van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. Wereldwijd. Er zijn meerdere indrukwekkende ceremonies per dag die je kunt bijwonen. In onze ogen een bezienswaardigheid die je moet doen in Kandy.

Maar ook het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld is zeer indrukwekkend en niet te missen.

2. Hike in ‘Knuckles Forest Reserve’

Het Knuckles Forest Reserve is een prachtig natuurgebied waar je geweldige hike kunt maken. Je kunt kiezen voor een dagtocht, maar je kunt hier ook eenvoudig meerdere dagen doorbrengen. Je vindt hier meer dan 1.000 verschillende plantsoorten en honderden verschillende vogels. Een groot deel hiervan wordt bedreigd met uitsterven.  

Voor de ultieme ervaring kunnen we dan ook sterk aanraden om met een ervaren gids op pad te gaan. Zij kunnen jou alles leren over deze unieke flora en fauna. Informeer bij je accommodatie naar een goede gids. 

3. Shop op de lokale markt van Kandy

Verlies jezelf in de Kandy Municipal Central Market en dompel je onder tussen de locals. Authentieker dan deze grote overdekte markt ga je het niet vinden in Kandy. Toeristen zul je hier niet of nauwelijks vinden en het is geweldige plek om je boodschappen te doen. Je kunt hier van alles vinden. Van groente en fruit tot kruides, vis en vlees. Absoluut het boezoeken waard. Je kunt in het gebouw ook heerlijk lunchen voor weinig. Verwacht geen tafels met uitzicht, maar volgepakte restaurants waar je rice & curry kunt krijgen. 

4. Kampeer op een unieke plek net buiten Kandy

In Kandy zijn er talloze geweldige en luxueuze hotels te vinden met schitterende uitzichten. Maar ben jij net wat avontuurlijker ingesteld en wil je net wat uniekers? Dan kunnen wij aanraden om het eens helemaal anders te doen in Kandy.  Ga kamperen, al is het maar voor één nachtje.

Zo heb je voor de budget liefhebber ‘Kandy Eco Camp’ en voor de wat luxere campeerder ‘Venture Camps’. Vanuit hier het ideale startpunt voor ‘Knuckles Forest Reserve’.

5. Maak een mooie wandeling rondom het meer van Kandy

Kandy lake bevindt zich midden in het centrum van Kandy. Maak hier een wandeling en je ervaart meteen een stuk meer rust in deze drukke stad. Is ook meteen om de hoek van de Tempel van de Tand, met ook genoeg lekker eetplekjes in de buurt! Tip: Balaji Dosai.

6. Bezoek de Botanische tuinen van Kandy

Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad Kandy? Dan is het absoluut aan te raden om een bezoek te brengen aan de Botanische tuinen. Hier vindt je absolute rust. Je kunt hier uren rondwandelen in deze tuinen die in de 14e eeuw zijn aangelegd door de toenmalige koningen. Ons hoogtepunt? Gigantische bomen vol vredig slapende vleermuizen. 

Wat zijn de leukste accomodaties in Kandy?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties in Kandy. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag!

Onze top 3 accommodatie aanbevelingen

Reisstel.nl | 6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden
Reisstel.nl | 6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden
Reisstel.nl | 6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden

Wat zijn de lekkerste restaurants in Sri Lanka?

Voor lekker eten hoef je in Sri Lanka nooit ver te zoeken. Eerlijk is eerlijk, onze favoriete restaurants zijn niet altijd de beste, maar bieden wel een unieke beleving.

Onze top 3 restaurant aanbevelingen

Reisstel.nl | 6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden
Reisstel.nl | 6x doen in Kandy | de leukste bezienswaardigheden

Is Sri Lanka jouw ultieme bestemming?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Sri Lanka? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

6x doen in Kandy

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll naar boven